Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017

Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. The International Day for Monuments and Sites is observed globally on __________.
Answer: Vistadome

Q2. Railway Minister Suresh Prabhu recently launched India’s First Train with Glass Ceiling, LED Lights and rotable Seats in the Coaches named ____________.
Answer: Germany

Q3. Rodrigo Duterte has recently won Time magazine’s readers’ poll of the 100 most influential people in the world. He is the President of ___________.
Answer: Philippine

Q4. Bharat Heavy Electricals Ltd (BHEL) has recently commissioned two units of 270 MW at Rattan India Nasik Power Ltd’s, Maharashtra. BHEL is headquartered in ________.
Answer: New Delhi

Q5. Name the Player who has recently bagged both the singles and doubles crown in Badminton championship at the Pembangunan Jaya Raya Junior Grand Prix in Jakarta.
Answer: Gayatri Pullela

Q6. The Reserve Bank of India has signed a Memorandum of Understanding (MoU) on “Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information” with the Royal Monetary Authority of ____________.
Answer: Bhutan

Q7. Name the Telugu Desam Party (TDP) leader and former Andhra Pradesh minister, who had died due to cardiac arrest in Hyderabad?
Answer: Devineni Rajashekhar

Q8. India has jumped one spot to 8th rank in the 2017 A.T. Kearney Foreign Direct Investment (FDI) Confidence Index. Which country has topped A.T. Kearney Foreign Direct Investment (FDI) Confidence Index for the fifth year in a row?
Answer: USA

Q9. Who has been appointed as the new Managing Director (MD) and Chief Executive Director of its mortgage loan arm and listed entity LIC Housing Finance?
Answer: Vinay Shah

Q10. Tamil Nadu Chief Minister has dedicated the Indian Navy’s indigenously designed ‘P15A Guided Missile Destroyer’, INS Chennai to the city Chennai. Who is the present Chief Minister of Tamil Nadu?
Answer: Edappadi K. Palaniswami

Q11. Name the person who has become the first visually impaired Indian runner to complete the historic Boston Ma\rathon.
Answer: Sagar Baheti

Q12. The 2017 BRICS Film Festival will be held in which country from June 23 to 27, 2017?
Answer: China

Q13. National Civil Services Day is celebrated on _____________.
Answer: 21 April

Q14. BRICS Film Festival 2016 was held in _____________.
Answer: New Delhi

Q15. Name the person who inaugurated the two-day 11th Civil Services Day program in New Delhi.
Answer: Shri Rajnath Singh

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *